- Gösterim: 4228
Enjeksiyon “double-piercing’ teknikle yapılmaktadır. Bu teknik aşağıda resimde açıklanmaktadır.
Uygulama sırasında iğne ile damarın geçilmesi keçeden geçme hissi yapmaktadır. Bu 30-gauge kalınlıklı iğnede hissedilebilmektedir. Ancak bazı uygulayıcılar bu his için 26- 27-gauge iğne tercih etmektedir.
Sıklıkla 1.27 cm uzunlukta ve 30-gauge iğneler(genel olara 0.3 mm çapındadır) iğne kullanılmaktadır. 1.27 cm daha uzun iğneler damar içerisinde kanülasyon sırasında daha esnek davranmaktadır. Bazı uygulayıcılar skleroterapide sklerozanın çevre dokularar yayılmaması için 32-33-gauge iğne kullanabilmektedir.
İğne ucunun keskin olması önemlidir. Bu nedenle aynı enjektör sık iğne değiştirerek kullanılmalıdır.
Ucunun oblik eğimi 0.1 mm veya daha ince telenjektazilere kanülizasyonu sağlamaktadır.
Sıklıkla 3 ml enjektör kulnılmaktadır. Bunun içerisine 2 ml sklerozan konulabilmektedir. Eğer 0.5 ml lik uygulama sklerozan solüsyonu 3 ml enjektörde zor uygulanıyor ise 1 ml lik enjektörler daha rahat kontrolünü sağlamaktadır. Çünkü küçük ml li enjektörlerde enjektör pistolüne basınç uygulaması daha fazla olmalıdır.
İğnenin deriden geçerek telenjektazide kanülizasyonu için deri gergin olmalıdır. Bu el ve parmaklarla derinin gerilmesi ile sağlanmaktadır. Bunun için 3 nokta germe yöntemi uygulanmaktadır.
Ayakta telenjektaziler sıklıkla üst dermistedir ve deriye parallel seyretmektedir. Bu nedenle iğnenin 45 derece eğilmesi damar içerisine rahat girilmesini sağlamaktadır.
İğnenin keskin ucundaki eğim mutlaka damar içerisinde olması sağlanmalıdır. Aşağıdaki resimde doğru iğne uç eğimi görülmektedir. Aslında iğnenin bu keskin eğimli uç kısmı hem iğneden hemde damardan daha incedir. Böylece telenjektazi iğneden ince bile olsa sklerozanın telenjektazi içerisine daha rahat girmesi sağlamaktadır. Köpük sklerozan uygulamlarında iğne keskin uç eğim açısı isteğe göre değiştirilebilir.