Vitiligo Dışında Cerrahi Tedavilerin Diğer Kullanım Alanları

Epidermal nevüslerin klinik formlarında lazer tedavileri etkin ve kozmetik sonuçları ile kullanılmaktadır.

Epidermal nevus vücudun her iki tarafında ve birden fazla vücut alanında ise bu sistematik epidermal nevus anlamına gelebilmektedir. Bu hastalarda öncelikle birlikte olabileceği diğer hastalıklar yönünde nöroloji, göz ve kas-iskelet sistemi muayeneleri ve değerlendirmeleri yapılmaktadır. Epidermal nevus hakkında daha detaylı bilgi için…

Epidermal nevuslerde ilk olarak lezyonun 2-3 cm2 alanına lokal anestezi altında co2 lazer yapılmaktadır. Bu alan hasta ve doktorun sonuçları değerlendirecekleri test alanıdır. Buranın iyileşme süreci ve sonucu hastaya yapılacak tedavi hakkında ön bilgi vermektedir.

Epidermal nevus lokal anestezi altında tedavi edilmektedir. Sistematize olan epidermal nevuslar genel anestezi altında bölgesel seanslarla tedavi edilmektedir.

Lezyonun yapısına, deriden kabarıklığın ölçüsüne, yerleşim yerine ve hastaya bağlı olarak değişmekle birlikte, CO2 lazer 2-15 Watt güçlerde CW mod özelliği ile 4-6 hafta ara ile 1-4 seans uygulanmaktadır.

Sıklıkla sonraki seanslar, tekrarlayan alanlar ve hafif düzensizlikler için kullanılmaktadır.

Uygulama sonrasında hafif yara alanları gelişmekte ve bunlar 1-3 hafta içerisinde iyileşmektedir.

Epidermal benlerin ILVEN özel formu, lazer sonrası daha sık tekrarlama ve tedavi sonrasında kaşıntıda artış problemleri gösterebilmektedir.

Epidermal nevüslerin lazer tedavisi sonrası tekrarlama süresi 3-12 ay arasında değişmektedir.

Bu nedenle lazer tedavisi sonrasında 1. yılda hasta mutlaka kontrol edilmelidir.

Lazer uygulaması sonrası tedavi alanında renk düzensizlikleri, atrofik, hipertrofik skar yada keloid gelişme riskleri bulunmaktadır. Bu yönde hasta iyi değerlendirilmelidir.


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency