Skar, Nedbe, Hipertrofik Skar, Keloid

Kötü Yara İyileşmesiKötü Yara İyileşmesi

Doku bütünlüğünü bozan yanık, travma, cerrahi girişimler, küpe yada piercing uygulaması, donmalar, dövme yapılması, jilet -falçata-cam kesileri, aşılar, böcek ısırıkları, sivilce, çiçek hastalıkları sonrası yatkınlığı olan kişilerde beklenenden çok büyük hatta patolojik sayılabilecek izler gelişebilmektedir.
Patolojik bu yara iyileşmesi 2 türlüdür. Hipertrofik skar ve keloidler. Hipertrofik skar istenmeyecek kadar büyük ve kötü görünebilir ancak yara alanı içerisinde sınırlı kalmıştır ve zamanla küçülebilmektedir. Keloid ise yara sınırlarını aşmakta ve zamanla yavaşta olsa büyüyebilmektedir. Hipertrofik skar; travma ve doku hasarından sonra 4 hafta içerisinde ortaya çıkmaktadır. Keloidal skarlar daha geç başlamaktadır. Bazen 1 yıl sonrada gelişebilmektedir. Kelodiler daha sıklıkla omuz ve gövdede gözlenmektedir. Ancak bunun dışında vücudun her yerinde gözlenebilmektedir.

Her ikisinde de kaşıntı, ağrı, yanma hatta yerleşim yerine organ ve uzuvlarda hareket ve fonksiyon kısıtlılığı ve estetik problemlere neden olmaktadır.


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency