Gülmenin Oluşması

Gülme sırasında yüz ifadesi 2 evreden geçmekte;

Evre 1, Voluntary smile; Üst dudağı yukarı kaldıran levator kasın kasılması ile üst dudak yukarı kalkmakta ve nasolabial folda doğru çekilmekte. Bu evrede yanaklar direnmekte gülmeye eşlik etmemektedir. Bu evrede ayrıca nasolabial fold normal konumundadır.

Evre 2, Spontaneous smile; bu evrede gülme sırasında dudakların yukarı hareketine yanaklarda katılmakta, nasolabial fold yukarı hareket etmektedir. Bu evrede birkaç kas gülmede rol oynamaktadır. Levator labii superioris kası, zygomatic major kası ve buccinators kasın üst fiberleri gibi. Periorbital kaslarda bazı hastalarda gülmeye katılmaktadır. Buda gözlerin kısılmasına neden olmaktadır. Ağız çevresi orbiküler kas gülmede en etkin kastır. Özelikle üst dudakların gülme sırasında yukarı hareketinde rol oynamaktadır.  Bu mutluluk gülmesidir. Yani gözün hafif kısılması olmadan gülme false gülmedir denilebilir.

3 kasın kullanımına göre 18 gülme formu tanımlanmıştır.

Göz çevresi orbicular kas ile birlite ağız köşesinde zygomatic majör kasınında kullanıldığı gülmeye Duchenne tipi gülme denilmektedir.


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency