Gülme Alanı

Gülmenin dinamiği sırasında alt ve üst dudaklar ile çevrelenen “gülme alanı” ortaya çıkmakta.


gulme alani 01


"Gülme sırasında ortaya çıkan bu alanda dişler ve diş etleri görünür olmaktadır. Gülme alanının yumuşak doku belirleyicileri dudak kalınlığı, dudak köşeleri arasındaki genişlik, dudaklar arası aralık, gülme indeksi yani dudak köşeleri arasındaki genişlik/dudaklar arası aralık (genişlik ve yükseklik) ve diş eti dokusudur.

gulme alani 02

Dişeti estetiği

Dişetlerinin yapısı gülme estetiğinin önemli bir parçasıdır. Rengi, yapısal özellikleri, dişler ile olan yapılanmaları ve biyotipleri dişeti estetiğinin değerlendirme bileşenleridir.

Diş etleri yapılanması sırasında dişeti kenarı ile bir düzlem oluşturur. Bu düzlem gülme sırasında dudakların ve dişlerin oluşturduğu düzlemler ile uyumlu ve paralel olmalıdır. Ayrıca, dişeti dişleri örterken kesici dişlerde oluşturduğu eğimler kesici dişlerin serbest kenarları ve gülümseme arkıyla uyumlu olmalıdır. Konu diş hekimliği ile ilgili olduğu için çok detaylandırılmaması gereken bir konudur.

Gülme sırasında diş etinin görünür olması önemlidir. Yüksek bir gülümsemede 2-3 mm'den fazla diş etinin görülmesi aşırı olarak kabul edilmektedir. Spontan gülümsemede 2 mm'ye kadar diş etlerinin görünmesi normal olarak kabul edilmektedir. Diş etleri üst dişleri yukarıda örterken dişler arasında aşağı doğru uzanan papiller yapılar oluşmaktadır. Papillerin uzunluğunun kesici dişlerin uzunluğunun %40'ı olması gerektiği ifade edilmektedir.


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency