- Gösterim: 2735
Rolling akne skarları hacimsel defekt sonucu oluşur. Bu hacim kaybı dermis veya subkutan doku düzeyinde olabilir. Bu kayıp iki şekilde yerine konulabilir:
1. seçenek hacim kaybı olan bölgeye dolgu maddeleri enjekte edilebilir.
2. seçenek olarak atrofik dokuda kontrollü hasar yaratılır yani yapay yara oluşturulur ve bu iyileşirken kollajenin yeniden yapılanmasına ve kollajen hacminde artışa yol açarak bu hacim kaybı yerine konulabilir.
Dolgu Uygulamaları
Yumuşak doku dolguları yıllardan beri yüzey deformitelerinin düzeltilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bir dolgu maddesi seçilirken anatomik lokalizasyon, doldurulacak skarın derinliği, allerjik veya granülomatöz reaksiyon riski ve enfeksiyon riski gibi birçok faktör göz önünde bulundurulur. Dolgu uygulamasının başarısını öngörmede en değerli parametre, doldurulan skarın fibrozis derecesi ve mevcut doku yapısı olabilir. Fibrozis fazla ise dolgularla daha az düzelme elde edilecektir. Dolgu olarak “Biyolojik Dolgu maddeleri”; otolog yağ dousu, kollajen kullanılmaktadır. “Sentetik Dolgular” olarak hiyalüronik asit, poli-L-laktik asit, kalsiyum hidroksilapatit, Polimetilmetakrilat (PMMA) kulaılmaktadır.
Fraksiyonel CO2 Lazer
Tüm akne skarlarında günümüzde fraksiyonel co2 lazer altın standart haline gelmiştir.