Nikel Alerjisi

Deride gördüğümüz iyi huylu tümörleri tırnak ve çevre dokularda görmekteyiz.

Siringoma-Syringoma

Siringoma ekrin ter bezleri kaynaklıdır, göz çvresnde sık görülürken tırnak çevresinde çok nadirdir.  

Ekrin poroma-Eccrine poroma

Ekrin kaynaklaı tümörlerden ve 1–3 cm boyutlara ulaşabilen, pembe ve yumuşak yapıda yavaş büyüyen tümörlerdir. 

Keratoakantoma-Distal digital keratoacanthoma

Tırnak altı ve çevresinde keratoakantoma son derce nadirdir. Ancak hızla büyümesi,haftalar içerisinde, çevre dokulara ve alta kemiklere yayılması nedeni ile önemlidir. Neden tam olarak bilinmemekle birlikte travma, onkojenik HPV gibi nedenler ileri sürülmektedir. Sıklıkla erkeklerde dominant kullanılan elde ilk 3 parmakta ortaya çıkmakta. 

Tırnak altında ağrılı keratotik nodül ile başlamakta. 1-2 ay içerisinde 1-2 cm boyutlarar ulaşmakta. Yerleştiği dokuları hatta altta kemik dokusunu erode etmekte. 

Tırnak Altında Çizgisel Yerleşimli Seboreik Keratozis

Çok nadir olmakla birlikte melanonişi, yabancı cisim ile karışmakta. Tırnak altında çizgisel melanonişi ve hiperkeratozis ile birliktedir.

Onikopapilloma-Onychopapilloma

Tırnak matrix yada trınak yatağına yerleşen bening bir tümör. Çizgisel eritronişi, lökonişi yada malenonişi ile kendisini göstermektedir.

Onikomatrisoma-Onychomatricoma (OM)

Matrixin nadir tümörlerinden. Yavaş büyüyen, ağrısız, sıklıkla kozmetik problemlerle hastaların başvurdukları, el parmaklarında sıklıkla görülen ve ilk 3 parmakta sık yerleşen bir tümör. Matrixte şişme bunun ön kısmında trınakta distrofiler görülmekte.

 

 

 

 


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency