Donör Alanından Alınan Yağın Hazırlanması

Bu stepte amaç transfer edilecek en yoğun ve safa yakın yağ dokusunun elde edilmesidir. Bu amaçla farklı teknikler kullanılmaktadır. Ancak ortak fikir birliği işlemin yağ dokusuna zarar vermeyecek şekilde yapılması, minimal doku yıkaması, alınan yağ dokusunun en kısa sürede yeniden transferi, düşük hızda santrifüj uygulanması yada santrifüj uygulamaksızın yer çekiminin kullanılması ve yağ dokusuna PRP eklenmesi gibi.



  • Alınan yağ dokusunun santrifüjden geçirilmesi yağ dokusunun kolay ayrılmasını sağlamaktadır. Bunun için 2,000 rpm devirde 60 sn santrifüj yapılabilmektedir. Ancak bu işlem yağ hücrelerinin parçalanmasına neden olabilmektedir.
  • En çok önerilen enjektörlerin özel stantlarda 5-6 dakika bekletilmesi ve yer çekimi ile doğal yarışmasının sağlanmasıdır. Bu yöntemde en alt kısımda tümesent sıvısı kalmakta üzerinde daha yoğun yağ dokusu oluşmaktadır. Eğer donor alandan doğru yöntemler ile yağ dokusu alındığında enjektörde daha yoğun yağ dokusu kalmaktadır.
  • Steril koşullar korunacak şekilde 10 ml şırıngada kalan bu safa yakın yağ dokusu enjekte edilecek 1 ml lik şırıngalara aktarılmaktadır.
  • Daha sonra steril 3 yollu musluk ile yağ 1 ml lik şırıngalara alınmaktadır. 10 ml den 1 ml şırıngalara geçiş hafif basınçlar ile 4-6 kez tekrarlanarak yağ dokusundaki lobüller arasındaki yapışıklıklar açılır.



Alınan yağ dokusunun santrifüjden geçirilmesi yağ dokusunun kolay ayrılmasını sağlamaktadır. Bunun için 2,000 rpm devirde 60 sn santrifüj yapılabilmektedir. Ancak bu işlem yağ hücrelerinin parçalanmasına neden olabilmektedir.

Alınan yağ dokusu normal serum fizyolojik ile yıkanabilir. Ancak ne kadar manipülasyon yapılır ise o adar fazla yağ hücrelerinde hasar oluşabileceği unutulmamalıdır.

En çok önerilen enjektörlerin özel stantlarda 5-6 dakika bekletilmesi ve yer çekimi ile doğal yarışmasının sağlanmasıdır. Bu yöntemde en alt kısımda tümesent sıvısı kalmakta üzerinde daha yoğun yağ dokusu oluşmaktadır. Eğer donor alandan doğru yöntemler ile yağ dokusu alındığında enjektörde daha yoğun yağ dokusu kalmaktadır.

Steril koşullar korunacak şekilde 10 ml şırıngada kalan bu safa yakın yağ dokusu enjekte edilecek 1 ml lik  şırıngalara aktarılmaktadır.


Bizim Yöntemimiz

Sonra bu şırıngalar ağızları steril kapaklar ile kapatılarak tüp stantlarında 5-10 dakika bekletilir. Bu beklemede şırınga altında kalan yağ dokusu dışındaki bölüm şırıngadan atılır. Donor alandan alınan yağ dokusu çok hemorajik ve doku frajilitesi yüksek ise 1500 rpm 1 dakika snatrifüj ve serum fizyolojik yıkama yapılır. Değil ise santrifüj yapılmaz.

Daha sonra steril 3 yollu musluk ile yağ 1 ml lik şırıngalara alınmaktadır. 10 ml den 1 ml şırıngalara geçiş hafif basınçlar ile 4-6 kez tekrarlanarak yağ dokusundaki lobüller arasındaki yapışıklıklar açılır.


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency