Tırnak yatağında zengin bir kan dolaşımı bulunmaktadır. Tırnak plağında yada derin dokulardan gelişen kanama tırnak plağı ve çevre dokuların bütünlüğü korunmuş ise trınak plaı altında kalmaktadır. Son derece ağrılı olabilmektedir.

Kanama ilk 48 içerisinde fark edildiğinde mini girişimler ile ağrı azaltılabilir ve kanama sonrası gelişebilecek trınak distrofileri önlenebilir.

Kanama trınak yatağının 4 de birinden az ise müdahaleye gerek yoktur. Bu durumlarda kan trınak plağı içerisine keratin proteinleri arasında geçmekte ve trnata renk değişimie neden olmaktadır.

Tırnak altı kanaması trınak plağının % 25 inden az bir alanda ise müdaha edilmez. Tırnak uzma sürec,nde zamanla uca gelerek atılmaktadır.

Tırnak altı kanamas % 25 den fazla bir alanda ise trına plağı üzerine enjektör iğneleri ile delikler açılarak kanın direnajı sağlanır.

Enjektör iğneleri yerine 1-2 mm lik punchlar, lazer yada elektrokoter  kulanılabilir.

Bu uygulamalar yapılır iken tırnak yatağı dokularına dikkat edilmeli, uygulama steril koşullarda yapılmalı, sonrasında antibakteryal pomadlar kullanılarak tırnak plağı üzerine basınç uygulanarak pansuman yapılmalıdır.

 

 


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency