Androjenik alopesi erkek ve kadınlarda görülen erkeksi tipte saç dökülmesidir ve mezoterapinin klasik iyi bilinen bir uygulama alanıdır.

Saç mezoterapisi temelde dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için ek bir yöntemdir.

Saç dökülmesinin tip ile şiddetine ve saçlı deri problemlerine göre hastaya özel ilaç karışımları hazırlanarak saçlı deriye uygulanmaktadır.

Seanslar kişiye göre değişmekle birlikte ilk ay; 3 veya 4 seans, ikici ay; 15 günde 1 seans, üçüncü ay; ayda 1 seans idame tedavisi seklinde düzenlenmektedir.

Mesoretapide  5-10 cc enjektör, 4 mm uzunluğunda ve 4/10 mm çapında iğneler kullanılmaktadır.

Uygulama 45 derecelik açı ile yüzeyden 1-2 mm derinliğe saçlı deriye injeksiyon yapılmaktadır.

Saç mezoterapisinde kullanılan ilaçlar;

  • Prokain; Procain Acide Biostablex % 2 5 ml ampullerde. Aneztezik ve diğer ürünlerin emilimini arttırmakta.
  • Vasodilatatör olarak; Peridil Heparin(  Acid nicotinik, Heparin ve Procain); 3 ml ampullerde. Fonzylane(Buflomedil) vasodilatatör etkili, 5 ml ampullerde.
  • X-Adene( A. D. N. ); 3 amp + 3 Flk ambalarda. Androjenik alopeciada içeriği nedeni ile çok etkilive sık kullanılmaktadır.
  • Kompleks vitaminler; hücresel metabolizmayı düzenlemektedir. İçeriklerinde desoxyribonucleate sodium var ve immünorestatuar. 
  • Methylsilanetriol Salicylate(Conjonctyl); 10 ml ampullerde. Doku  rejenerasyonunda etkilidir. Dokuları gelişen serbest oksijen radikallerinden korumaktadır.
  • Vit B5 (Bephanthene) ; 2 ml ampullerde. Epitel hücrelerinin rejenerasyonunda etkili.
  • Vit H (Biotine); 1 ml amp 6 adet. Pürin sentezinde gereklidir.
  • Vaccine, özel aşılar; Lab hazırlanıyor. İmmünostimülan etkildir. Uygulama alanında eritem, kaşıntı, ateş ve ısı artışı gelişmekte ancak bunlar spontan gerilemektedir. Bunlar; C.C.B. Pasteur; 2 ml 6 şişe içermekte. İnaktive edilmiş streptokoklar, nesiseria catarrhalis et mucosa, pnemokoklar içermekte. Divasta Pasteur; detokdisifiye edilmiş staf içermekte.

 


Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency