Thread Lift ya da V Lift Uygulaması

Deri altı yağ dokusu-subkutan yağ dokusu; yağ lobülleri, bağ dokusu, kan damarları, sinirler ve lenfatiklerden oluşur. Bu doku vücut konturunu belirleyen, ısı kaybını önleyen, şok emici ve besin deposu görevlerini yapan aslında endokrin bir organdır. Salgıladığı adipokinler arasında leptin, rezistin, adipsin, adiponektin gibi bazı hormonlar ve TNFα, IL-6 gibi sitokinleri sayabiliriz.

Vücut toplam yağ dokusunun %50-55 ini deri altı yağ dokusu oluşturmaktadır. 

Deri altı yağ dokusu vücut alanına, yaşa ve cinsiyete göre kalınlığı bir kaç mm den başlayarak değişebilmektedir. Özellikle yanak, meme, kalça, uyluk, el içi ve ayak tabanında daha kalındır. Göz kapakları, burun üstü, dudaklar ve labia minorada daha incedir. Sünnet derisinde ise deri altı yağ dokusu yoktur. Karın, kalça, uyluk, diz kapakları ve çene altı gibi alanlarda ise paketler halinde bulunmakta ve oldukça kalındır. Bu alanlarda düzensiz birikimi vücut konturunun bozulmasına istenmeyen bölgesel yağlanmaya neden olmaktadır.

Sıklıkla obezite yada kilo fazlalığı ile birlikte olmakla birlikte normal kilolu kişilerde daha görülmektedir.

Deri altı yağ dokusu; apikal, mantle ve derin yağ dokusu olmak üzere anatomik olarak 3 tabakadan değerlendirilmektedir.

Apikal tabaka deride dermisin hemen altında yer almaktadır. Bu tabaka ter bezleri ve kıl folliküllerinin hemen çevresinde yer almaktadır. Biraz derinde damarsal, sinirsel ve lenfatik yapılar yer almaktadır. Bu tabakada gelişebilecek hasarlanma seromaya, eriteme, deride nekroza ve hiperpigmentasyona neden olmaktadır.

Mantle yağ tabakasında yağ hücreleri daha bloklar şekilde deri yüzeyine uzanmaktadır. Yüzeysel yağ tabakası alt dokulardan deriye uzanan fibröz bantlarla ayrılmış küçük yoğun paketlerden oluşmaktadır. Apikal ile arasında fasyaya benzer fibröz bir doku bulunmaktadır. Buna "fascia superficialis" denilmektedir. Mantle tabakası göz kapakları, tırnak yatağı, burun sırtı ve peniste bulunmamaktadır.

Derin yağ tabakası ise daha gevşek, daha az fibröz batlarla bölünmüş büyük paketlerden oluşmaktadır. Derin yağ tabakasının kalınlığı yaşa, ırksal özellikler ve beslenme düzenine bağlı olarak değişmektedir. 

Deri altı yağ dokusu bazı anatomik alanlarda çevre dokulardan iyi ayrılmışlardır ve vücudun şeklini belirlemektedirler. Karın, kalça, uyluk dış kısmı ve dizler gibi. Bu alanlarda kilo artışı-obezite ile vücut yağ oranı ve deri altı yağ dokusu artmaktadır.

Çene Altı ve Boyun Yağ Dokusu

Çene altı boyunda deri altı yağ dokusu altında platysmal kas yer almaktadır. Bunun altında platysma ile digastrik kas arasında subplatysmal yağ dokusu yer almaktadır. Subplatysmal yağ dokusu kilo alımları ile artmakta ve belirgin olmaktadır.

Üst Kol Yağ Dokusu

Kol üst kısmında özellikle arka kısımda yağ dokusu artışları görülebilmektedir. Buna Kimono kolu deformitesi denilmektedir. Yaşın ilerlemesi ile deri elastikiyet kaybı ile sarkmalar bu deformiteyi daha belirgin hale getirmektedir.

Karın Yağ Dokusu

Karın ön kısmında deri altı yağ dokusu "Yüzeysel Campers fasya" ve "Derin Scarpas fasya" ile 2 ye ayrılmaktadır. Bu en iyi karın altı kısmında görülebilmektedir. Derin fasya karın kasları fasyası üzerinde yer almaktadır.  

Kalça ve Bel Yağ Dokusu

Bu alanlarda yağ dokusu yüzeysel ve derin yağ dokusu olarak iki katmandan oluşmaktadır. Yüzeysel yağ dokusu yoğun ve açık sarı renkte iken derin yağ dokusu daha az yoğun ve koyu renklidir. Kalça kemiği yağ çıkıntısı olan cresta iliacada bu alan kas fasyası ile yapışmakta bu noktaya yapışma alanı denilmektedir. Bu alan kadın ve erkekte farklıdır. Erkekte yapışma noktası cresta iliaca üzerindedir ve derin yağ dokusu karın alt kısmına uzanmaktadır. kadınlarda ise bu yapışma noktası daha aşağıdadır ve derin yağ dokusu creta iliaca üzerindedir. Bu erkek ve kadında gyneoid ve android yağlanmayı belirlemektedir. Estetik olarak kadınlarda cresta iliaca nın görünür olması istenmektedir.

Uyluk ve Popo Yağ Dokusu

Uyluk üst bölümünde iç ve dış kısımlarda vücut konturlarını kas kitlesi ile birlikte deri altı yağ dokusu belirlemektedir.  Poponun arka alt kısmında popo katlantısında yine yapışma alanı bulunmaktadır.

Bacak Alt Bölümü Yağ Dokusu

Diz kapağı iç ve dış kısmında bölgesel yağ dokusu artışı görülmektedir. 

Bölgesel yağanmada halen altın standart liposakşın ve lazer lipolizistir. Ancak uygun hastalarda mezotedavi son derece güzel sonuçlar vermektedir.

Bölgesel yağlanmada Vücut kitle indeksi-BMI bakılmalıdır. BMI 30 dan fazla ise mesoterapi yapılmamakta.

BMI göre bölgesel yağlanma 3 e ayrılmaktadır.

  • Tip I; BMI 22-30 arasında olanlar. Mesoterapi bunlarda az başarılı.
  • Tip II; BMI 22 nin altında olanlar
  • Tip III BMI 18-25 arasında olanlar ve bölgesel yağlanma daha çok vücudun alt bölgelerinde gelişenler.

Bölgesel Yağlanmada Mezotedavi Hastanın Hazırlanması

Hastadan mezoterapi öncesi genel sağlık, hastalıkları ve allerjileri hakkında bilgiler alınmalıdır.

  • Kadın hastalarda menstüral dönemde uygulama yapılmaz.
  • Hastalarda kan sulandırıcı-antikoagülan kullanımı kesilmelidir.
  • Uygulanacak deri yüzey antiseptikler ile temizlenmekte.( Alkol %70 ; 30 saniyede etki göstermekte. Cetrimide (Cetavlon)%1 lik; 3-5 dakikada etkisini göstermekte. Parahidroksibenzoik asit(Nisasol); 1-2 dakikada etkisi başlamakta, antiseptik antifungal ve anestezik etkilidir. Chlorhexidine; (Biseptine) maksimum etki 5 dakikada başlamakta, antiseptik antifungal ve mycobakterilere etkili)
  • Hastanın 24 öncesinde parfüm ve kozmetikler kullanımı yasaklanmaktadır.
  • Hastanın giysileri streç ve 2-3 günlük kullanılmış elbiseler olmayacak(Sekonder infeksiyon riskini arttırmakta)
  • Mezoredavi sonrası 48 saat güneşten korunma
  • Mezotedavi sonrası duş ve banyo 24 saat yok
  • Mezotedavi sonrası nemlendirici ve kozmetikler 24 saat yok
  • Mezotedavi sonrası elektroterapi yapılacak ise 3 gün sonra.

Mezotedavide kullanılan enjektör ve iğneler

10 cc injektörler ve 4X 0,3 mm yada 13X0.3 mm iğneler kullanılmakta. 
30-60 derecelik açı ile 2-4 mm derine inilecek şekilde7-8 cm ara ile yapılmakta.

Mezotedavide kullanılan ilaçlar

Lipolitik yani yağ dokusunu eriten, venotonik yani venöz dolaşımı arttıran ve yardımcı ilaçlar olmaıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency