Pratikte PRP Uygulaması Nasıl Yapılır?

PRP doktor muayenehanesnde tüm aşaması steril ortamda hazırlanmata ve uygulama doktor tarafından yapılmaktadır.

Kan antikoagülan katıldıktan sonra 8 saat kadar saklanabilir. PRP aktive edildikten sonra trombositlerden büyüme faktörlerinin dışarıya dokuya salınımı 10-15 dakikada bitmekte hatta 10. dakikada salınan faktorler en yuksek konsantrasyonlara ulaşmaktadır. PRP uygulamalarında bu ozelliğe dikkat etmek gerekir.

Uygulamanın yapılacağı hastadan uygulama alanının genişliğine göre 10-30 ml kan özel tüplere alınır. Bu tüplerde kanın pıhtılaşmasını engeleyen maddeler bulunmaktadır( sıklıkla Citrate Dextrose Solution A (ACD-A) kullanılmaktadır). 8 ml kan içeriğinde 0.9 m Citrate Dextrose Solution A (ACD-A) bulunan tüplere konulmaktadır. Daha sonra bu tüpler santrifüj cihazlarında 5-10 dakika 1500/dakika devirde işleme tutulur. Böylece kırmızı kan hücreleri olan eritrositler, serum ve plateletler ayrıştırılmaktadır. Bu şlemler oda sıcaklığında yapılmalıdır. Bu işlem 30 dakikadan daha kısa sürmektedir. Hastadan alnan kanın %30-40 plasma olarak ayrılmakta.



PRP Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bu plasma plateletden fakir plasma (platelet poor plasma) olarak tanımlanmaktadır. Bunun tam alt kısmında jel formunda plateletten zengin kısmı PRP olarak ayrılmaktadır.  Plateletleri aktive edilmektedir. Aktive olan plateleletler plasmada bulunan fibrinle reaksiyona girmekte yapı malzemesi gibi bir yapı oluşturmakta. Bu yapı biyolojik olarak aktifitir. Sentetik dolgular aktif değildir. Bu yapıdaki plateletler yaklaşık 300 gün içerisinde yeni damarsal yapılının gelişmesini ve dokudaki fibroblastları aktive ederek doku onarımı sağlamaktadır.



PRP Uygulaması Nasıl Yapılır?


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency