Fraksiyonel CO2 Lazer, RF, Nd:Yag Lazer ve Lipolizis'in Birlikte Kullanimi

Akne sonrası skar-iz gelişimi biz dermatolog ve hastalar için şöhreti kötü olan bir sorun. Akne skarları erişkin erkeklerde % 14, kadınlarda% 11 görülme oranları ile sık karşılaştığımız bir problem. Akne skarlaından atrofik-deri seviyesinde çökmeler şeklinde olanlar hastalığın şiddetinden bağımsız her akne klinik formunda gelişebilmekte.

Akne skarlarında bir çok yöntem etkin sonuçları ile kullanılmakla birlikte doğru tedavi seçiminde büyük zorluklar yaşanmakta. Akne skarları estetik, klinik ve psikolojik yönleri ile hastlarımızı olumsuz etkilerken biz dermatoglar hastaların beklentilerini karşılayacak, yan etki profilleri en düşük, en güvenilir tedavi prosedürünü belirlemek zorundayız. Son yıllarda  tek bir tedaviden çok birden fazla tedavi prosedürü birlikte kullanılmakta. 

Bu amaçla akne skarlarında fraksiyonel karbondioksit lazer - FCL ve PRP birlikte kullanılmakta.

FCL tedavisi ile kontrollü ısı ve derinlikte deride yaratılan mikro ısı - mikrotermal hasar-MTZ alanlarının iyileşme sürecinde deri kendisini yanilemekte-remodeling. Karbondioksit lazerin kalasik yöntem dışında fraksiyonel(deride istenilen yüzde alanında) model ile yapılması, deride yaratılan MTZ ve çevresinde sağlam deri alanları ile lazer sonrası iyileşme sürecinin daha kısa ve kontrollü olmasını sağlamakta.

Trombositten zengin plazma-PRP içeriğindeki büyüme faktörü miktarları akne skarlarını ve karbondiokaist lazer sonrası hasarlı derinin daha kontollü ve hızlı iyileşmesini sağlamakta. 

Akne skarlarında kliniğimizde Deka Smart Xide 2 CO2 lazeri kullanıyoruz.  

Hastanın yüzünde akne skarları klinik olarak değerlendirilir.

Lazer öncesi klinik fotoğrafları alınır hastanın yüz bölgesi lazere hazırlanır(temizlenmesi, alan değerlendirilmesi). 

Hastanın yüzüne 45-60 dakika önce lokal anestezi ve gerekir ise enjeksiyon anestezinin uygulanması yapılır.

Hastanın tüm yüzüne 15 W, DOT aralığı 800 mµ, 600 sµ dwell time ve stack 1(aynı DOT alanına 1 atış) uygulama yapılır. Akne skar alanına ise 15 W, DOT aralığı 800 mµ, 600 sµ dwell time lazer arametreleri ancak stack 2(aynı DOT alanına 2 atış) uygulama yapılır.

Hastadan 10 ml kan alınarak bundan elde edilen PRP sadece akne skar alanına deride dermis içerisine enjekte edilmekte. 

Hastanın akne skar düzeyine göre 4-6 hafta ara ile 1-4 seans uygulama yapılmakta. 

Akne skarlarında klinik cevap(4 hafta ara ile 4 seans uygulam sonrası)

akne sonrası sık gözlediğimiz hiperpigmentasyon lekerindede oldukça etkilidir.


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency