Dolgu Uygulaması

Yüz üstte saçlar(frontal, froto-pariatal saç çizgisi), altta çene ve alt çene kemiği(mandibula-jaw line) ile sınırlanır iken arka sınırını  üstte şakak(temporal saç çizgisi), ortada elmacık kemiği (zygomatic kemik)-yanaklar, altta ise alt çene kemiği köşesi(mandibular gonial angle alanı) ve alt çene kemiğinin yukarı uzanan(mandibular ramus) parçası oluşturmakta. Yüz arka sınrını oluşturun bu estetik alanlar yüz estetiğinde son derece önemli.  

Yaşlanma, yapısal-doğumsal ve etnik kökenlere bağlı olarak yüzün arka estetik alanlarında; şakalarda çökme-temple hollowness, çok belirgin elmacık kemikleri-prominent zygomatic arch, yanaklarda çökme-cheek depression, alt çene kemik köşe ve sınırın silikleşmesi-poorly developed mandible profile gibi estetik problemlere neden olmakta. Bu problemler yüzün diğer estetik alanlarında olduğu gibi kişinin daha yaşlı ve depresif görünüm algısına neden olmakta. Yaşlanma sürecinde yüzün anatomik katmanları olan kemik, kas, destek dokusu ve deride değişimler bu problemleri ortaya çıkarmakta yada yapısal problemleri daha belirgin hale getirmekte.  

 

Bu estetik alanlarda yapısal yada yaşlanma süreci ile gelişen problemlerde kalıcı çözümler olarak estetik cerrahisi tarafından yapılacak kemik cerrahisi-protezler... gibi uygulamaları görmekteyiz. Cerrahi uygulamalar yerine hyaluronik asit içeren dolgular ve otolog yağ enjeksiyonları gibi yöntemler hastalar tarafından daha fazla tercih edilmekte.

Yukarıda tanımlanan estetik problemlerde hyaluronik aist-otolog yağ enjeksiyonları yüzün arka 3 estetik alanını hedeflemekte; şakak, yanak yan-arka yüzey ve alt çene köşe-alt sınırı. Hastalar klinik ve esteik olarak değerlendirildiğinde problemlerin izole tek başlarına olabildikleri gibi mikst formlarda da ortaya çıkabildiği görülmekte.

Hastada sadece izole şakak bölgesinde belirgin çökme ve göz dış köşesinin belirginleşmesi var ise; bu estetik alan değerlendirilerek şakağın arka ve ön anatomik alanlarına hyaluronik asit(HA) -otolog yağ enjeksiyonu yapılmakta. HA şakakta çökme alanı içerisine supraperiosteal seviyede, bolus tarzında, 27G 13-mm iğneler ile her noktada 0.1-0.3 ml olacak şekilde yapılmakta. Klinik durmua göre değişmekle birlikte sıklıkla her bir şakakta 1-3 ml HA kullanılmakta.

Hastada sadece izole yanak bölgesinde çökmesi var ise; bu estetik alan değerlendirilerek yanağın arka orta kısmına hyaluronik asit-otolog yağ enjeksiyonu yapılmakta. HA yanaklarda çökme alanı içerisine deri altı yüzeysel yağ dokusu seviyesinde, tunel retrograd tarzında,  23G 70-mm kanüller ile, klinik olarak düzelme olacak şekilde her bir yanağa 0.5-1 ml uygulanmakta. 

Hastada sadece izole alt çene köşesi ve sınırında silinme ve yumnuşak dokunun ağız köşesinde toplanması var ise; bu estetik alan değerlendirilerek alt çene köşe ve sınırına hyaluronik asit-otolog yağ enjeksiyonu yapılmakta. HA alt çene-mandibula köşesi, ramus ve alt sınır alanı içerisine deri altı yüzeysel yağ dokusu seviyesinde ve supraperiosteal seviyede, bolus ve tunel retrograd tarzında,  27 G 70-mm ve 27G 13-mm iğneler ile klinik olarak düzelme olacak şekilde her bir alt çene sınırına 1.5 ml uygulanmakta. 

Hastada izole formlar mikst olduğunda her alana yukardaki gibi değerlendme yapılarak her alana hyaluronik asit-otolog yağ enjeksiyonu yapılmakta. 

Yukarıda tanımlanan uygulama noktalarına; hyaluronik asitin-HA 24-16 mg/ml  konsantrasyonları seçilirken, otolog yağ enjeksiyonu mikrofat-nanofat formu uygulanmakta. 


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency