Tırnakların dijital fotoğraflanması; tüm cilt hastalıklarının tanı, takip ve konsültasyonlarında olduğu gibi son derece önemlidir. Bunun için yüksek pixel özellikteki mobil telefonlar, dijital fotoğraf makinaları ile fotoğraflam yeterli olmaktadır. 

Neden fotoğraf kullanılmakta;

  • Tırnakların fotoğraflanmasının aslında bir klinik kayıt sistemi olduğu unutulmamalıdır.
  • Fotoğraflama ile zamanla elde edilen arşiv tırnak hastalıkları konusunda doktor ve hasta eğitimi için son derece önemlidir.
  • Fotoğraflama; hastanın ve doktorun mevcut tırnak probleminin yada uygulanan tedavinin takip sürecinin iyi bir dökümantasyondur.
  • Fotoğraflama hasta-doktor yada doktor-doktor konsültasyonlarında son derece önemlidir.

Bu nedenle tırnakların fotoğraflanmasında basit standartlar kullanılmakta. Fotoğrafla sırasında ışık, zemin ve mesafe gibi.

Fotoğraflama sırasında gün ışığının kullanılması istenmekte. Flash kullanımı deri ve tırnakta gereksiz parlamalara neden olmakta.

Fotoğraflama sırasında zeminin parlak olmayan mat bir mavi yada yeşil zemin olması kontrast oluşturması açısından son derece önemlidir.

Fotoğraflama sırasında sadece problemli tırnak/tırnakları değil; ellerde ilk olarak 8 el parmaklarını ve sonra baş parmakları fotoğraflamak,  ayaklarda ise tüm parmakların fotoğraflanması gerekmektedir.

Problemli tırnaklarda fotoğraflamada trınak kenarına bir skala kullanılabilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency