Yağ Transferi

Hastadan yüz germe, karın germe, meme küçültme gibi operasyonlar uygulanırken cilt altı bağ ve kas dokuları alınıp enjektörlerden geçecek şekilde minik partiküllere ayrıldıktan sonra yine enjektör yoluyla, derin kırışıklıkların giderilmesi için cilt altına aktarılmaktadır. Yağ dokusu enjeksiyonları ideal dolgu uygulamalarıdır. Biyolojik uyumlarının yüksek olması, uygulama alanında uzun süre kalması ve klinik sonuçlarının doğal olması ile diğer dolgulara göre daha üstündür.

Yağ enjeksiyonu sonrası uygulanan yağın 1 yıl sonrada % 75 inin kalıcı olduğunu görmekteyiz.

Yağ enjeksiyonunda son yıllarda önemli bir bulgu saptanmıştır. Bu yağ dokusunda onarıcı hücrelerin varlığı. Adipose-derived regenerative cells (ADRC) olarak tanımlanan bu hücreler yağ enjeksiyonu yapılan dokuda doku yenilenmesini – rejenerasyonu sağlamaktadır. Bu özellik ile estetik uygulamalar dışında yağ enjesiyonu yanıklarda, iyileşmeyen yaralarda kullanılmaya başlanmıştır.

ADRC nin düşünülerek yağ enjeksiyonunun estetik kullanılması bu hücrelerin zenginleştirilmesi anlamına gelen-cell-enriched fat transfer (CEFT) olarak tanımlanmaktadır.


Yağ enjeksiyonları iki gurupta sınıflandırılmaktadır.

  1. Klasik yağ dokusu enjeksiyonu
  2. CEFT ile yağ dokusu enjeksiyonu

yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency