Göz Altı Morlukları ve Tedaviler

Hori nevüs 40-50 yaş gibi ileri yaşlarda gözlenmektedir.

Klinik bulgular yani lekeler birden ortaya çıkmaktadır.

Sıklıkla kadınlarda gözlenmektedir. Erkeklerde nadir gözlenmektedir.

Sonradan gelişen iki taraflı Ota nevüse benzeyen lekelerdir. Yüzün iki tarafında küçük, mavi-açık geri-kahverengi lekeler şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Alın, şakaklar, göz kapakları, yanaklar ve burun üstünde görülmektedir. Ota nevüsten faklı olarak yüzün iki tarafında  ve en sık yanaklar ve elmacık kemik üzerine yerleşmektedir.  Ayrıca Ota nevüste olduğu gibi göz, burun ve ağız mukozası etkilenmez.

Ayırıcı tanıda Ota nevüs ve melazma düşünülmelidir.

Tedavi

Kozmetik kapatıcılar kullanılmaktadır.

Dermabrazyon kullanılmakla birlikte uygulama sonrası iz gelişimi ve estetik sonuçlarının olumsuz olması nedeni ile günümüzde fazla tercih edilmemektedir.

Lazer Uygulamaları;

Q swiched lazerler; Tüm pigmentasyonlar da olduğu gibi bu lazerler ilk tercihi oluşturmaktadır. Q swiched Ruby, Alexandrite ve Nd:YAG ile KTP lazerler kullanılmaktadır. 

Fraksiyonel CO2 lazer; Tek başlarına etkili değildir. Ancak Q swiched lazerler öncesi deriye uygulandıklarında derinin en süt tabakası olan epdermisi deriden uzaklaştırmaktadır. Bu uygulama ile Q swiched lazerlerin dermise daha fazla ulaşması sağlanmaktadır. Ayrıca epidermisin atılması sırasında dermisten azda olsa pigmentasyonun bir kısmı uzaklaştırılmaktadır. Ayrıca dermiste yeni kolajen yapımı dermisteki melanosomların daha az görünür hale gelmesini de sağlamaktadır. 


yol tarifi

dermatoloji randevu
dermatoloji doktor cevapliyor

Adres: Esentepe Mah. Cevizli D 100 Güney Yanyol Lapishan 25/2 Soğanlık, Kartal / İSTANBUL
GSM: 0532 624 21 27
Bu sitedeki bilgiler doktor ya da eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sitedeki bilgi, yorum ve görüntüler kişileri bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amaçlı değildir.



© 2020 Hakan Buzoğlu. All Rights Reserved.
ByFlash Web Agency